Geleneksel yöntemlerle bebeğin cinsiyetini tahmin etme

BİLGİLENDİRME: Bu yöntemler bilimsel değildir. Yanılma payı çok yüksektir. En doğru cinsiyet tahmini ultrason ile doktorunuz tarafından size söylenecektir.

Bebeğin cinsiyeti ultrasonla kolaylıkla anlaşılabiliyor artık. Ama ultrasondan önce, bugün için saçma bulabileceğiniz bazı yöntemlerle bebeğin cinsiyetini anlamaya çalışılırdı. Ultrasondan öğrenene kadar bebeğin cinsiyetini öğrenmek istiyorsanız, birazdan öğreneceğiniz yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Her ihtimalde doğru çıkma olasılığı yüzde 50 olacak nasılsa. J

İşte o yöntemlerden bazıları;

Rüya yöntemi

Gebelikte rüyaların tersini düşünmek gerekir. Eğer kız bebek istiyor ve rüyanızda kız görüyorsanız üzgünüz ama erkek bebek geliyor demektir.

Kalp atışı yöntemi

Bebeğin kalp ritmi, gebe bir kadını rahatlatan bir ses olmanın yanında, bilgi vermek için de önem arz ediyor. Eskilere göre kalp atışı dakikada 140’ın üzerinde olursa kız bebek yolda demektir.

Meme ucu yöntemi

Meme uçlarınız gebelik boyunca rengi çok koyulaştıysa erkek bebek gelecek, herhangi bir değişiklik yoksa kız bebek geliyor demektir.

Kırmızı lahana yöntemi

Lahanayı kaynatın suyunu kullanmayacağınız bir kaba ayırın. Bu suyun içine birkaç damla idrarınızı katın. Eğer ki, suyun rengi mor renge dönüşürse erkek, pembe renge dönüşürse de kız bebek gelecek demektir.

Ruh hali

Gebelik sırasında çok ağlamaklı, çok hassas, çok kırılgan oluyorsanız, kız bebek için hazırlıklar başlasın o zaman demektir.

Evlilik yüzüğü yöntemi

Bu çok popüler olan cinsiyet öğrenme yönteminde yüzüğe ip bağlayıp sırt üstü uzanıyorsunuz. Bir yakınınız sizin için yüzüğü ipinden tutup göbeğinizin üzerine sarkıtıyor. Eğer yüzük ileri ve geri hareket ederse erkek bebek geliyor, yüzük daire çizerek hareket ediyorsa kız bebek geliyor demektir.

Yüz şekli yöntemi

Yüzünüzde gebelikle birlikte yuvarlaklaşma fark ediliyorsa kız bebeğiniz olacak demektir. Yüzünüzde uzun ve ince bir şekil fark ediliyorsa bu, erkek bebeğe işarettir.

Sarımsak yöntemi

Bu yöntem ancak sarımsak sevenlerin yapabileceği bir cinsiyet tahmin etme yöntemidir. Bir diş sarımsak yiyin; eğer cildinizde yüksek oranda bir koku kalıyorsa bu erkek bebeğiniz olacağı, kalmıyorsa kız bebek gelecek demektir.

Anahtar yöntemi

Gebemizin aile ve arkadaşları, ondan bir ev anahtarı almasını ister. Eğer anne adayımız anahtarın dar ucundan tutuyorsa kız bebek, yuvarlak kısmından tutuyorsa erkek bebek geliyor demektir.

Alt-üst yöntemi

Bu yöntem herkes tarafından bilinen ve en çok insanların karnınıza bakarak yorum yaptığı yöntemdir. Eğer bebek karnınızın alt kısmındaysa erkek, üstteyse kız geliyor demektir.

Maya takvimi yöntemi

Mayalara göre gebenin ve bebeğin doğum yıllarının her ikisi de tek veya her ikisi de çift sayı ise bebek kız olacak demektir. Biri tek diğeri çift sayı ise erkek bebek olacak demektir.

Sivilce yöntemi

Gebelik kadınların cildini etkiler. Eğer sizin cildinizde hamilelikle birlikte çok fazla sivilce oluşuyorsa kızınız olacak. Eskiler, “kız annenin güzelliğini alırmış” derler böyle durumda. Cildiniz gebelik boyunca pürüzsüz ise erkek bebek gelecek demektir.

Sabah bulantısı yöntemi

İlk üç aylık zamanda yani 1. trimesterde feci bir sabah bulantısı oluyorsa kız bebek,  daha rahat geçiyorsa, erkek bebek gelecek demektir.

Karbonat yöntemi

İki ya da üç yemek kaşığı karbonatı kullanmadığınız bir kaba koyun ve üzerine idrarınızdan bir miktar ilave edin. Karışımdan kabarcıklar üste fışkırıyorsa erkek, küçük çaplı bir etkileşim oluyorsa kız bebek gelecek demektir.

Tatlı-tuzlu yöntemi

Gebelik boyunca en çok neye aşeriyorsunuz, düşünün. Tuzlu yiyeceklere ihtiyaç duyuyorsanız erkek, tatlılara ihtiyaç duyuyorsanız kız bebek geliyor demektir.

BİLGİLENDİRME: Bu yöntemler bilimsel değildir. Yanılma payı çok yüksektir. En doğru cinsiyet tahmini ultrason ile doktorunuz tarafından size söylenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enter Captcha Here : *

Reload Image