Gebelik ve çatlaklar

Çoğunlukla deri altındaki yapısal değişikliklerin neden olduğu ortaya çıkan kesin sebebi tam olarak bilinemeyen çatlaklar, anne adayını “doğumdan sonra geçer mi” sorusu ile baş başa bırakır.

Genellikle karın bölgesinde oluşan çatlaklar; kalça, bacak ve göğüslerde de hafif kaşıntı ile kendini gösterebilir. Gebelikten önce veya hangi anne adayının çatlaklar ile karşılaşacağı tam olarak bilinemez. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir ve herkeste olmayabilir. Hamilelik döneminde kontrolsüz şekilde fazla kilo alan ve ailesinde çatlak öyküsü olan kişilerde görülme riski yüksektir. Bebeğin kilosu da aynı şekilde bu durumu etkiler.

Hamilelik döneminde vücutta oluşan çatlakları %100 önlemek çok zordur. Fakat doktorunuzun uygun gördüğü ve önerdiği çatlak önleyici kremler, yağlar önemli derecede çatlaklarınızı azaltmaya yardımcı olacaktır. Beslenmenize dikkat ederek, kilo artışınızı kontrol ederseniz çatlak oluşumunu minimum da tutabilirsiniz. Sigarada çatlaklar üzerinde etkili olduğu izlenmiştir. Sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzaklaşmanız hem çatlakların oluşması, hem de sağlıklı bir hamilelik geçirebilmek için olumlu etki sağlayacaktır.

Bu tarz önlemlerin alınması, hamilelikten sonraki zamanlarda da çatlakların azalmasına yardımcı olacaktır. Lohusalık döneminde A ve E Vitaminlerinin düzenli karşılanması cildinizin kendini yenilenmesine yarar sağlayacaktır. Duştan sonra vücudu nemlendirmek büyük ölçüde etkili olacaktır. Lazer tedavisi ile biraz rengi giderilebilir. Çatlaklardan çok rahatsız olduğunuz bir durum mevcutsa, bir plastik cerraha gitmenizi öneriyorum.

Sonuç olarak artık bir annesiniz. Bebeğinizle sağlıklı bir hayat sürme isteği vücut çatlaklarınızın önüne geçecektir. Anne olmanın verdiği haz, bebeğinizin sevgisi ve kokusu tüm kremler ve vitaminlerden daha değerlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Enter Captcha Here : *

Reload Image